Tunsori care te fac să arăți mai tânără

Tunsori care te fac să arăți mai tânără

Există tunsori care șterg ani de pe chipul tău. De asemenea, modul în care îți aranjezi părul te poate avantaja și îți poate pune în evidență trăsăturile.

Arabella Zadic, membru în echipa Wella Professionals România, îți oferă câteva sfaturi pentru un look tineresc. Ea spune că primul lucru de care trebuie să ții cont este tunsoarea.

Ce tunsoare să alegi pentru un look tineresc?

E recomandat ca tunsoarea să conțină multă textură. „Tehnica de tunsoare trebuie fie realizată în straturi, mai ales în partea frontala la contururi, astfel încât să înrămeze fața, fără s-o încarce. Iar la nivelul pomeților, fața să fie deschisă și aranjată în exterior, pentru a oferi un efect de ridicare a trăsăturilor feței', spune specialistul.

Ține cont de lungimea părului!

În ce privește lungimea părului, părerile sunt împărțite. Este adevărat că un păr mai scurt este asociat cu ceva tineresc, fresh. Asta nu înseamnă neapărat că, pe măsură ce înaintăm în vârstă trebuie să scurtăm  din ce  în ce mai mult părul. Se poartă în continuare bobul lung cu vârfurile ușor mișcate, straturi de diferite lungimi în tunsoare, care să ofere dinamism și prospețime.

Linia de baza trebuie să fie soft, texturată, astfel încât părul să se poată mișca lejer, natural. Liniile compacte, dure, îngreunează  tot aspectul și maturizează.

O tunsoare foarte scurtă accentuează un oval perfect al feței care își pierde fermitatea o dată cu vârsta. De aceea se recomandă lungimea optima a unei tunsori să fie până la nivelul bărbiei.

Citește și – 8 lucruri de care să ții cont înainte să-ți vopsești părul

Coafură  cu volum

Ține cont și de volumul părului. „Ai grijă la mărimea acestuia – ne referim aici la un volum proaspăt, natural. În niciun caz nu apelăm la tapaj. Volumul părului trebuie să fie echilibrat, în armonie cu proporțiile formei și va fi ajutat de straturile realizate în tunsoare', spune Arabella Zadic.

Bretonul te poate întineri

Bretonul poate fi un alt element ce poate oferi un look tineresc. Bretonul poate ascunde ridurile de pe frunte și evidenția ochii. Se recomandă un breton de grosime medie și ușor franjurat – un breton prea gros și prea drept poate încărca prea mult fața și, în plus, poate avea un efect optic nedorit de turtire a feței.

Alege cărarea într-o parte!

Cum porți cărarea? Din punct de vedere estetic, cărarea pe mijloc tinde să ofere un aspect mai sever, mai matur, mai ales dacă restul părului este foarte strâns pe cap. În schimb, cărarea într-o parte pun în evidență ochii, îi fac să pară mai mari și mai expresivi, în general aspectul este mai fresh și mai feminin.

Foto: 123rf

Citește și – Uleiul de păr – trucuri de la hair-stilist pentru un păr strălucitor