Conform unei analize realizate de InfoCons, putem ajunge să avem pe masă și peste 260 de E-uri, peste 50 de grame de sare (aproximativ 27 de plicuri de sare) și 50 de grame de zahăr.

Chiar dacă avem grijă câtă sare punem în produsele pe care le gătim sau cât zahăr folosim în dulciurile de pe masa de sărbătoare, tot vom avea parte de adevărate ”bombe” pe masă.

Vim ciocni minimum 2 ouă, poate vom mânca și ouă umplute, cel mai probabil cu maioneză, vom consuma băuturi răcoritoare sau bere cu aromă de fructe.

În plus, pe lângă ciorbă, friptură de miel sau drob, vom avea probabil pe masă și un platou în care vom alinia brânză topită, șuncă de Praga, ba poate și niște cabanoși, bacon sau alte mezeluri.

Le vom garnisi cu ketchup, muștar, pâine, iar la desert, pe lângă pască și cozonac, poate vom consuma și înghețată, ciocolată, praline și ce ne vor mai cere poftele, mai cu seamă că avem la dispoziție mai multe zile libere.

Iar cum urmează 1 mai, ne vom delecta și cu mici sau carne la grătar. Și uite așa nu ar trebui să mire pe nimeni că ajungem la cantitățile de E-uri, sare și zahăr menționate. Să nu uităm că, cel puțin când vine vorba despre sare, Organizația Mondială a Sănătății recomandă să nu depășim 5 grame de sare pe zi.

Vezi și Mănânci pâine neagră, pentru că e mai sănătoasă. Dar știi câte E-uri și cât zahăr conține? Ai să rămâi mirat!

Citește și: