Trucuri simple și ingenioase cu ulei de floarea soarelui

Trucuri simple și ingenioase cu ulei de floarea soarelui

Uleiul de floarea soarelui nu lipsește din nicio bucătărie. Măcar o sticlă și tot avem fiecare din noi! Și iată la ce te mai poate ajuta acest ulei, pe lângă prepararea mâncărurilor.

 

 

Folosește uleiul de floarea soarelui pentru capacele înțepenite

Se întâmplă, uneori, să ai probleme cu borcanele de dulceață sau de miere ale căror capace sunt lipicioase și se înțepenesc. După ce le desfaci cu grijă, ține minte să ungi buza borcanului cu un strop de ulei și se vor desface mai ușor.

Același truc poate fi util pentru sticluțele de ojă ale căror capace de asemenea se înțepenesc bine, dacă nu le folosești o vreme mai lungă. Ca să previi această problemă, unge gâtul sticluței cu un strop de ulei pe dinafară și închide capacul.

Uleiul și ingredientele dulci

Tot uleiul te ajută dacă ai nevoie să măsori ingredientele dulci și lipicioase pentru prăjituri, precum mierea sau siropul de arțar. Unge cu puțin ulei lingurița cu care vrei să măsori mierea și va fi mai ușor să torni mierea în aluat sau în crema pentru prăjitură, așa cum vezi în clipul nostru.

De ce să folosești ulei când îți faci unghiile

Uleiul de floarea soarelui este bun și când îți faci manichiura. Aplică foarte puțin ulei în jurul unghiilor, înainte de a le da cu ojă. Chiar dacă te murdărești de lac de unghii, acesta va fi mult mai ușor de curățat cu un bețișor cu vată, eventual înmuiat în acetona sau pur și simplu cu unghia.

În plus, uleiul menține pielea din jurul unghiilor mai hidratată și cuticulele mai moi. Va fi mult mai ușor să îți faci manichiura astfel!

sursa foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei