Trucuri simple care te ajută când gătești

Trucuri simple care te ajută când gătești

Oricât de pricepută ai fi la prepararea mâncărurilor gustoase și sățioase, există întotdeauna câteva trucuri pe care nu le cunoști și care te ajută când gătești. Iată o selecție de sfaturi de la cei mai buni bucătari.

 

Folosește aceste sfaturi simple și rapide care te ajută când gătești și vei vedea că poți pregăti mult mai ușor anumite preparate iubite de toți ai casei.

Cum se fierb legumele să fie mai gustoase

Bucătarii cu experiență recomandă să pui legumele care cresc în pământ precum cartofii sau morcovii, așa numitele rădăcinoase, în apa rece și apoi să le lași să fiarbă încet împreună.

Legumele care cresc pe vrej precum ardeii grași și roșiile se adaugă în supă sau în ciorbă când apa este clocotită, iar rădăcinoasele sunt aproape fierte. Astfel, ardeii sau roșiile își păstrează mai bine gustul și vitaminele. Nu uita acest truc, pentru că te ajută când gătești orice fel de ciorbă.

Cum se gătește sfecla să fie mai bună

Nu mai fierbe sfecla! Este mult mai gustoasă dacă o coci în cuptor și apoi o servești cu diverse sosuri acrișoare. Așa o vor mânca și copiii, care acceptă cu greu o legumă cu gust deosebit precum sfecla.

Cartofi crocanți la cuptor

Nu este nevoie să prăjești de fiecare dată cartofii pentru a fi crocanți. Știi că nu sunt sănătoși, chiar dacă sunt gustoși. Poți obține cartofi crocanți și în cuptor, fără ulei. Amestecă două linguri de făină cu puțină sare, boia dulce și mărar uscat, presară peste cartofi și amestecă bine. Apoi pune cartofii pe hârtie de copt în tavă, la cuptor. Este adevărat că se fac mai greu, dar vor fi foarte gustoși și cu o coajă crocantă.

Trucuri rapide care te ajută când gătești

Albuș de ou versus smântână

Când pregătești blaturi pufoase pentru prăjituri, care conțin smântână, le poți face mai puțin grase, dacă folosești doar jumătate din cantitatea de smântână și două albușuri bătute spumă. Blatul tău va crește mai bine și va fi mai pufos.

Peștele se coace pe felii de lămâie

Fie că îl pregătești la cuptor sau la grătar, peștele iese mai bun și nu se mai lipește dacă îl pui pe un pat din felii de lămâie. Poți folosi inclusiv lămâia din care ai stors o parte din zeamă pentru altă rețetă. Important este ca peștele să nu intre în contact direct cu grătarul și astfel își va păstra mai bine sucul propriu.

Prea multă sare?

Dacă ai scăpat prea multă sare în ciorbă sau în sosul pentru friptură, adaugă câteva felii de cartofi și lasă mâncarea să dea în câteva clocote. Cartofii absorb sarea și mâncarea ta va fi mai bună la gust. Iată un truc care te ajută când gătești prea condimentat sau prea sărat.

Șnițele pufoase și crocante

Adaugă o jumătate de linguriță de praf de copt în făina prin care dai șnițelele. Vei vedea că vor fi mai crocante și totodată carnea mai moale și mai gustoasă.

sursa foto: 123rf.com

 

Loading...