Trucuri și sfaturi ingenioase să folosești cartofii și în afara bucătăriei

Trucuri și sfaturi ingenioase să folosești cartofii și în afara bucătăriei

Pe lângă piure, cartofi prăjiți și mâncăruri delicioase făcute din aceste legume, cartofii mai pot avea multe alte întrebuințări în casă. Noi am probat câteva dintre ele, pe care le poți vedea în clipul de mai jos. Iar în text, vei găsi și alte idei să folosești cartofii în afara bucătăriei.

 

 

Știai că sucul plin de amidon din cartofii noi calmează usturimea? Iată câteva situații în care poți să folosești cartofii pentru micile probleme ale pielii.

O felie de cartof crud calmează usturimea dacă te-ai fript cu o oală fierbinte sau cu fierul de călcat;

De asemenea, o bucată de cartof crud calmează mâncărimea, după ce ai fost ciupită de țânțari sau paianjen;

Și tot cartoful crud este bun să scapi de micile iritații ale tenului și ale pielii;

Mulți spun că sucul de cartofi noi, obținut la storcătorul de fructe, este bun pentru arsurile solare.

Cum să folosești cartofii pentru diverse pete

Când gătești și cureți legume colorate puternic, precum cartofii, varza roșie sau roșiile, folosește o felie de cartof crud să cureți de pe mâini petele portocalii;

Poți scăpa și de petele persistente de apă de pe tacâmurile din inox, așa cum vezi în clipul nostru. Lustruiește tacâmurile cu o bucată de cartof și apoi spală-le sau șterge-le cu un șervețel.

De asemenea, sucul din pulpa cartofului curăță și chiuveta de inox din bucătărie sau bateria de apă.

Cojile de cartofi noi, bune pentru mușcate

Nu arunca resturile și mai ales cojile de la cartofii noi. După ce le-ai fiert și le-ai curățat, lasă-le să se usuce câteva ore pe o farfurie și apoi toacă-le mărunt.

Pune-le în ghivecele cu mușcate sau cu leandri și ficuși. Acoperă-le cu pământ și vor deveni un bun îngrășământ pentru câteva luni.

foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei