Știai că un file de pește poate fi gătit la pungă mult mai repede decât la cuptor? Și că poți face omletă la pungă, fără să mai murdărești vasele? Iată câteva sfaturi pentru demonstrațiile din clipul nostru.

Omletă dietetică la pungă

Omleta nu e deloc complicată și, dacă pui ingrediente bune și gustoase, nu are cum să nu iasă delicioasă. Amestecă direct într-o pungă ouă, cașcaval sau brânză, cu bucățele de legume sau de șuncă.

Pune o oală la fiert și lasă omleta din pungă să se fiarbă câteva minute. Vei știi că este gata când oul se desprinde singur de pungă.

Pentru reușită, trebuie să folosești pungi de calitate, recomandate pentru congelator, deoarece sunt rezistente și la temperaturi mari.

Dacă folosești doar ouă, legume și un strop de sare, poți avea o omletă dietetică, fără niciun strop de grăsime.

Pește dezosat gătit la pungă

Dacă vrei să gătești o porție mică de pește, spre exemplu un singur file, nu are sens să încingi cuptorul. Mai bine îl pregătești la pungă, pentru că aburii fierbinți fac peștele moale și savuros. Pune condimente după plac și lasă punga cu fileul de pește să fiarbă câteva minute în clocote.

Clătite pufoase după rețeta americană

Pregătește aluatul de clătite pufoase într-o pungă, să murdărești cât mai puține vase și apoi să îți fie ușor să îl torni în tigaie. Fiind un aluat mai gros, cu smântână, cu iaurt și ouă bătute spumă, nu va curge din pungă ca aluatul subțire de clătite clasice.

Așa cum poți vedea în clipul de mai sus, este ușor de turnat în tigaie și prăjești clătitele mai repede.

foto: 123rf.com

imagine: Libertatea pentru femei