Trucuri ingenioase să folosești dresurile fine pe care nu le mai porți

Trucuri ingenioase să folosești dresurile fine pe care nu le mai porți

Dresurile fine pot avea o mulțime de utilizări în casă! Le poți folosi la curățenie, le poți folosi în ritualurile tale de îngrijire și chiar prin bucătărie. Descoperă ce mai poți face cu ele!

 

Săculeți parfumați pentru șifonier

Dresurile fine și colorate pe care nu le porți, le poți transforma în săculeți cu ierburi aromatice. Adaugă levănțică, mentă și bucăți mici de lemn parfumat cu diverse esențe, în funcție de preferințele tale. Săculeții parfumați intră mai ușor prin sertarele mici sau printre haine.

Sită fină pentru infuzii

Un dres nou, pe care în prealabil îl poți spăla, poate fi folosit drept sită pentru infuzii. Ceaiurile cu bucăți din fructe sau cu plante medicinale sunt mult mai aromate și mai eficiente dacă le obții prin infuzare, decât dacă le fierbi în clocote.

Pune la păstrare usturoiul, ceapa sau bulbii de flori

În dresurile vechi și bine spălate, poți păstra peste iarnă legumele uscate precum fasolea, usturoiul, ceapa sau nucile. Până și bulbii de flori, curățați bine de pământ și uscați, pot fi ținuți în dresuri pentru că se păstrează mai bine aerisiți până la primăvară.

Fii creativă și fă-ți un suport pentru bijuterii

Folosește o ramă sau un suport frumos din lemn, îmbracă-l într-o bucată de dres colorată și pune cei mai frumoși cercei din colecția ta. Vei fi surprinsă cât de bine arată un asemenea suport, pentru care ai folosit dresurile fine pe care, poate, nu le mai purtai.

Găsește obiectele pierdute cu o bucată din dresurile fine

Dacă ți-ai pierdut un cercel sau un inel prin casă, pe sub paturi sau pe sub dulapurile grele unde nu îți încape mâna, înfășoară capătul țevii de la aspirator cu o bucată de dres și aspiră bine prin toate ungherele. Obiectele de mici dimensiuni vor fi atrase de aspirator, dar se vor opri în pânza dresurilor și le vei recupera foarte ușor.

Curăță firele de blană

Cu un ghem făcut din dresurile fine și deterioarete șterge canapeaua sau covorul unde s-au adunat firele din blana pisicii. Dresurile se vor electriza și vor curăța foarte eficient firele de blană, mult mai bine decât un aspirator.

Șterge mai bine oja

Folosește o bucată de dres îmbibată în acetonă pentru a-ți șterge unghiile date cu ojă. Spre deosebire de dischetele moi din vată care lasă urme și scame, dresurile curăță mult mai bine.

sursa foto: Shutterstock

imagine: Libertatea pentru femei

 

 

Loading...