O pereche de pantofi extravaganți salvează (aproape) orice ținută

Indiferent că ești fană a ținutelor casual, sport, elegante sau office, e important să știi că o pereche de pantofi poate scoate din anonimat sau, dimpotrivă, poate strica armonia unei ținute. Dacă vrei să dai un refresh outfit-urilor tale, începe cu pantofii. Poți investi, de exemplu, în câteva perechi în culori deosebite ori cu un model extravagant. Ține cont de faptul că femeile moderne nu își mai asortează de ceva timp geanta și alte accesorii cu pantofii, așa că nu te sfii să alegi modele cât mai interesante și să faci combinații cât mai neobișnuite. În plus, dacă te uiți la prezentările marilor case de modă sau la ce poartă fashion influencerii de pe Instagram, vei vedea că niște pantofi nonconformiști se potrivesc aproape cu orice ținută.

Investește în accesorii deosebite

Fie că vorbim de un colier statement, de o o geantă supradimensionată sau de o pereche de cercei extravaganți, accesoriile pot transforma orice ținută banală într-o apariție trendy, care atrage privirile. O eșarfă potrivită, de exemplu, poate da un aer foarte chic ținutei tale de la birou. De asemenea, bijuteriile, pălăriile, gențile pot da și ele un aer interesant look-ului tău și pot contribui la definirea stilului tău vestimentar. Un alt exemplu de accesorii care pot complimenta fericit o ținută sunt ceasurile. Un ceas cu o curea colorată, deosebită sau supradimensionat ar putea fi o alegere foarte bună și pentru o ținută business, dar și pentru una casual, de stradă. În plus, pentru că vara vine cu pași repezi, nu uita că o pereche de ochelari supradimensionați, cu rame interesante nu ar trebui să lipsească din ținuta niciunei femei care își dorește să fie mereu în pas cu moda.

În viața de zi cu zi machiajul nu mai e un „must”

Orice femeie modernă știe că trendul în make-up merge, de ceva vreme, spre natural. Dacă te uiți la supermodelele de pe podiumuri, la interviurile cu cei mai în vogă make-up artiști ai momentului sau la modul în care se prezintă în public vedetele internaționale, vei vedea că toți promovează ideea unui look cât mai natural. În viața de zi cu zi poți chiar să optezi și pentru varianta „no make-up”, dacă într-o dimineață nu ai foarte mult timp pentru petrecut în fața oglinzii. De cealaltă parte, la evenimentele care impun un anumit standard poți apela la un machiaj foarte simplu, format din fond de ten, mascara, blush și un gloss.

Ținutele reușite se construiesc în jurul unor piese atemporale

Pentru a fi mereu la modă nu e nevoie să aloci sume exorbitante pentru reînnoirea periodică a garderobei. Poți, de exemplu, să investești în mai multe piese vestimentare atemporale, pe care să le combini inedit, în așa fel încât să pară tot timpul altele. O pereche de pantaloni negri, clasici, o cămașă albă, un palton simplu, o fustă creion sau o pereche de pantofi cu toc nu se vor demoda niciodată și pot fi integrate în aproape orice fel de ținută.

Podiumul de modă și make-up artiștii au un rival serios: Instagramul

Marile case de modă și marile branduri din industria de make-up au un rival serios atunci când vine vorba de impunerea unor tendințe: fashion și make-up influencerii de pe Instagram. Cu alte cuvinte, în zilele noastre e mai ușor să arunci un ochi la ce poartă starurile de pe Instagram și să te inspiri de acolo decât să pierzi timp uitându-te la un show de modă televizat sau să citești articolele despre ultimele tendințe în make-up din diverse reviste de profil. La o simplă căutare pe Instagram vei găsi o mulțime de influenceri de la care să furi idei pentru look-ul tău de zi cu zi.

Pentru a fi tot timpul în pas cu ultimele tendințe nu e nevoie să investești sume fabuloase în haine sau în produse de make-up. Testează și tu sfaturile de mai sus și o să te convingi că e relativ simplu să fii tot timpul „la modă”.  

Foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu elefant.ro