Trucuri pentru mâncăruri delicioase

 Dacă știi câteva trucuri de bază, nu e greu să obții mâncăruri delicioase. Iată câteva bune de pus în practică!

Pentru un gust mai bun

► Acritul ciorbelor este de preferat să se facă cu borş din tărâţe de grâu, care este foarte bogat în vitaminele B şi mai puţin cu oţet sau sare de lămâie care irită mucoasa stomacului. Iarna se poate folosi zeama de varză.
► La prepararea ciorbelor este bine să se aleagă morcovi coloraţi mai intens, deoarece aceştia dau un gust mai bun şi o culoare mai frumoasă.
► Pentru o supă sau o ciorbă mai bună, ceapa se pune după ce a fost ţinută 2-3 minute în apă clocotită sau pe flacăra aragazului, înfiptă într-o furculiţă.

Trucuri pentru ornarea mâncărurilor

► Cel mai des folosite pentru ornat sunt: lămâile, măslinele, pătrunjelul verde, mărarul, morcovul fiert, gogoşarii şi castraveţii muraţi, oul fiert şi maioneza.
► Supele se ornează cel mai des cu pătrunjel verde tocat mărunt sau cu crutoane.
► Fripturile se ornează cu frunze de salată verde, ciuperci, roşii sau castraveţi tăiaţi felii.
► Peştele se ornează cu felii de lămâie, ceapă roşie, capere, morcovi fierţi, pătrunjel verde.
► La salate, cel mai mult se folosesc măslinele, maioneza, lămâile, gogoşarii şi castraveţii.

 

Loading...