Trucuri pentru dulciuri reușite

Atunci când prepară ceva dulce, orice gospodină își dorește să obțină cele mai bune rezultate. Iată câteva trucuri bune de știut.

 Pentru reuşita dulciurilor

► Untul folosit la creme trebuie să fie foarte proaspăt.
► Făina care se adaugă în aluaturi trebuie să se cearnă cu puţin timp înainte de a face prăjitura, altfel se pot forma cocoloaşe.
► Migdalele, nucile sau alunele măcinate cu maşina de nuci sunt mai bune decât cele pisate, deoarece acestea se înglobează mai bine în aluat şi acesta creşte mai bine.
► Atunci când se întoarce o prăjitură în cuptor, mişcările nu trebuie să fie bruşte, deoarece aluatul nu mai creşte frumos sau se lasă.

 

Clătite pufoase şi delicioase

► Aluatul de clătite devine mai fraged dacă se înlocuieşte o treime din cantitatea de lapte cu bere sau cu apă minerală.
► Clătitele devin mai gustoase şi mai aromate, dacă se adaugă în aluat un măr ras şi o lingură de coajă rasă de lămâie sau de portocală.
► Pentru desert, clătitele se pot prăji în unt în loc de ulei.
► Dacă se rup clătitele atunci când se întorc, se mai adaugă în aluat puţină făină, care se dizolvă separat şi apoi se toarnă treptat în aluat.

 

Loading...