Trucuri Culinare

Cum scapi de mirosurile persistente?

► Mirosul de ceapă de pe mâini dispare dacă ne spălam cu apă în care s-a dizolvat puţin amoniac şi ne clătim cu apă şi zeamă de lămâie.

► Petele şi mirosul de zarzavat sau de peşte de pe mâini dispar, dacă se freacă palmele şi degetele cu oţet sau cu zeamă de lămâie.

► Mirosul de peşte din cratiţa sau vasul în care s-a gătit se poate înlă­­tura, dacă se fierbe în acest vas puţin oţet.

► Mirosul de ou sau de peşte de pe tacâmuri se poate îndepărta, dacă acestea se freacă cu o bucată de lămâie. 

Legume gustoase

► Legumele verzi se pun la fiert în apă clocotită, iar pentru a-şi păs­­­­­tra culoarea frumoasă se fierb fără capac.

► Legumele uscate se pun la fiert în apă rece.

► Dacă se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie în apa în care fierb legumele, acestea îşi vor păstra culoarea fără să se oxideze.

► Garniturile de le­­gume nu se pregătesc prin prăjire în ulei încins, ci se înăbuşă sau se fierb în apă cu grăsime (ulei sau unt).

Dicţionar

► Woc este un recipient pentru gătit cu specific asiatic, în formă de trunchi de con cu baza în sus şi vârful rotunjit. Acest tip de vas are avantajul că uleiul pus pentru prăjit se încălzeşte rapid şi uniform.

► Jigoul este pulpa de oaie, miel, berbec sau de căprioară pregătită pentru friptură.

Loading...