Trucuri pentru deserturi reușite

Fie că le pregătești pentru o zi de sărbătoare sau doar pentru a bucura pe cineva drag, deserturile pot fi un adevărat răsfăț. Iată câteva trucuri bine de știut!

Salate de fructe

► Salatele de fructe vor păstra o culoare frumoasă, dacă fructele tăiate se stropesc cu zeamă de lămâie, care îngreunează procesul de oxidare, dar va da şi un gust mai bun.
► Salatele nu se prepară decât în ziua în care urmează să se servească, doar cu 2-3 ore înainte. Se acoperă şi se păstrează la rece.
► Dacă reţeta de salată are ca ingredient şi frişca, aceasta se adaugă la fiecare porţie, numai în momentul servirii.

Plăcinte mai gustoase

► Merele pentru plăcintă sau ştrudel se rad şi se călesc în unt cu zahăr, până când scade toată zeama din cratiţă.
► Vişinele pentru plăcintă sau pentru alte prăjituri, indiferent dacă sunt proaspete sau din compot, mai întâi se curăţă de sâmburi şi apoi se lasă la scurs sau se pun în zahăr pentru a-şi lăsa zeama.
► Stafidele se curăţă de codiţe, se spală cu apă călduţă şi se lasă să se usuce. Numai după aceste operaţii se pot pune la macerat în rom sau se pot adăuga în compoziţia de brânză.

 

Loading...