Trucuri pentru mâncăruri perfecte

Credeai că bucătăria nu mai are secrete pentru tine? Iată câteva trucuri cu ajutorul cărora vei pregăti mâncăruri delicioase!

Fripturi gustoase

► Nu se aşază niciodată carnea pentru friptură pe grătarul uscat, căci se va lipi şi va căpăta un aspect urât.
► Grătarul trebuie să fie întotdeuna foarte bine încins şi uns cu puţină grăsime, de preferinţă ulei.
► Dacă se întâmplă ca grătarul să se încingă şi nu este uns cu ulei, atunci se pot unge bucăţile de carne cu ulei.
► Cât timp se află pe grătar, friptura nu se înţeapă cu furculiţa deoarece prin orificiile create se va scurge sucul şi friptura va fi uscată.

Sarea în bucate

► Ceapa pentru salată se sărează înainte de a fi adăugată peste celelalte ingrediente, pentru că astfel îşi mai pierde din iuţeală.
► Cartofii prăjiţi nu se sărează în tigaie atunci când se prăjesc, ci în farfurie.
► În mâncarea de fasole se pune sare numai după ce s-au înmuiat la fiert toate boabele de fasole.
► Se pune un praf de sare şi în aluaturile pentru prăjituri.
► Varza crudă tocată se sărează mai întâi, apoi se frământă pentru a se frăgezi.
► La salate se pune mai întâi sarea şi apoi oţetul şi uleiul, pentru că altfel aceasta nu se mai dizolvă.

 

Loading...