Trigoane umplute cu carne

Ingrediente:
►500 g foi subțiri de plăcintă
►2-3 firișoare șofran
►100 g unt
►ulei de floarea-soarelui
►300 g pulpă de vițel 
►o legătură coriandru
►o legătură pătrunjel
►2-3 frunze salvie
►o linguriță miere
►o lămâie
►50 ml vin roșu
►mentă
►sare
►piper
1. Se taie carnea cubulețe și se toacă, iar pasta obţinută se pune în tigaia tapetată cu unt.
2. Se călește câteva minute la foc moderat și se adaugă vinul roșu, salvia și coriandrul tocate mărunt, mierea, puțină zeamă de lămâie, sare și piper. După ce s-a fiert, se lasă deoparte să se răcorească.
3. Între timp, se încălzește untul, se adaugă șofranul și
1-2 lingurițe de ulei și se ung foile cu o pensulă. Se taie asfel încât să capete formă de trigoane, se umplu cu carne, se înfășoară și se prăjesc, apoi se scot pe un şervet absorbant.
4. Trigoanele se servesc fie cu sos de smântână, fie cu sos de roşii. Se ornează cu frunzulițe de mentă.

Loading...