Trei reguli de aur în modă

trei reguli
Unele reguli le respecți, pe altele nu- nu-i așa? Dar, când vine vorba de modă avem trei reguli peste care nu trecem în niciun caz. 

Mai puțin înseamnă… mai mult

 

E un paradox, dar în modă acest dicton a devenit un leitmotiv al stilului. Cu cât pui mai multe accesorii, cu atât le anulezi efectul și nu se mai observă. Cu cât amesteci fără noimă texturi, culori și stiluri cu atât te îndepărtezi de eleganța absolută. Rămâi fidelă unui stil și unor croieli care știi că te avantajează. Nu purta haine doar pentru că sunt în tendințe. Învață să mixezi frumos culorile, să nu porți doar nuanțe închise și să adaptezi fiecare ținută măsurilor corpului tău. Dacă ai avut talie mai mică în urmă cu șapte ani, nu înseamnă că încă te mai avantajează hainele excesiv de mulate.

Una dintre cele 3 reguli este….Stilul înseamnă atitudine

Hainele se poartă cu o anume ținută. Oricât de frumoasă ar fi rochia pe care alegi să o porți dacă nu stai dreaptă, cu umerii trași spre spate, cu genunchii bine întinși, cu gâtul drept și privirea senină, poți anula tot efortul depus și toată eleganța rochiei. Naturalețea și firescul ar trebui să facă parte din comportamentul nostru. De aceea, oricât de mult ți-ar plăcea o pereche de pantofi cu toc amețitor, gândește-te bine înainte de a-i cumpăra. Să te simți bine în haine și-n pantofi e o condiție esențială pentru o viață fără stres.

Fiecare vârstă are farmecul ei vestimentar

Tot ce ți-a stat ravisant cândva e posibil ca acum să nu mai fie atât de potrivit. Nici culorile care te puneau în valoare acum 15 ani, s-ar putea să nu te mai complimenteze la fel. Adaptează-te și pune în aplicare experiența acumulată. Tu ai avut șansa de a purta haine precum fusta cu pliuri, bluzele cu umeri largi, rochia petrecută, în perioada lor de glorie. Acum, aceste haine sunt reintroduse ciclic în modă. Nimeni nu știe să poarte moda anilor 80 mai bine ca tine… 
Foto: 123RF.com