Arabella Zadic, Trainer Studio Wella /membru echipa Wella Professionals, povestește felul în care ar trebui să arate și să se simtă părul nostru.

  1. Îți prinzi părul când este încă ud

“Vara, multe femei tind să-și lase părul ud, să se usuce liber sau să îl strângă deja într-o coadă, fără să știe că reprezintă o adevărată agresiune asupra părului. Părul ud are altă lungime și este foarte fragil – în momentul în care se usucă își dublează volumul. Dacă este strâns legat într-un elastic, el se va rupe foarte ușor”, punctează stilista.

2. Nu folosești produse de protecție UV pentru păr

“O altă greșeală frecventă – extrem de gravă – este să nu utilizezi produse de protecție împotriva razelor UV. Tot în această categorie intră și lipsa de protecție termica împotriva căldurii emanate de foehn, placă și ondulator. O temperatura de peste 220 grade aplicată direct pe păr duce la pierderea bruscă a nivelului de hidratare, la uscarea acestuia și în cele din urmă la ruperea lui. Un alt rezultat al acestei agresiuni este mătuirea culorii de pe păr”, explică Arabella Zadic.

3. Exagerezi cu stylingul

„La evenimente mai deosebite, ne dorim cu toții să purtăm un styling mai deosebit. Este normal, doar că foarte mulți exagerează în acest sens, folosind produse de styling în exces: fixative, spumă. Sigur că avem nevoie de câteva produse pentru a avea o susținere a stylingului, doar că trebuie alese cu grijă, și într-o anumită cantitate. Mult nu înseamnă și bun“, concluzionează Arabella.

Copyright: alenkasm / 123RF Stock Photo