Însă o astfel de abordare ar trebui să vină la pachet cu un set de instrucțiuni. Nu doar pentru cei vârstnici, ci pentru oricine, pentru că pot exista tot felul de capcane.

A pățit-o pe pielea ei britanica Constance Wood, în vârstă de 60 de ani. Artista din Somerset, rămasă singură după moartea soțului ei, în urmă cu trei ani, a considerat că e momentul să încerce să găsească pe cineva de vârsta ei, cu care să meargă la evenimentele sociale: cină, baluri și alte întâlniri. Se săturase să fie mereu singură.

Mai mult, cum în anturajul ei două prietene își găsiseră astfel parteneri, una dintre ele chiar căsătorindu-se, a decis că nu are fi rău să încerce să-și facă un cont pe Zoosk, un soi de agenție matrimonială online.

Zis și făcut. Cu părul ei lung și argintiu, cu chipul luminos și silueta încă armonioasă, Constance a fost abordată de mai mulți bărbați peste 50 de ani (acesta fiind un site pentru cei aflați la a doua sau a treia tinerețe).

I-a atras atenția un anume Martin Petersen, de 58 de ani, care se prezenta ca fiind un văduv cu origini daneze și americane. I-a spus că e investitor independent, fiul unui diplomat american, că locuiește într-o suburbie a Londrei.

Însă nu aceste detalii au convins-o pe Constance, ci ochii și zâmbetul larg.

O minciună de la cap la coadă

Însă nimic, dar nimic din toate acestea nu era adevărat. Doar măști de împrumut așezate pe o identitate la fel de falsă.

În realitate, fotografiile îl reprezentau pe un bărbat gay, căsătorit de 8 ani, Steve Bustin. Pentru că acesta ținea adesa conferințe, multe chiar online, pe profilul său de Facebook erau o sumedenie de fotografii care îl reprezentau. Omul habar n-avea că cineva se folosea de imaginea sa pentru a atrage femei mature, înstărite, de care să profite.

Pentru că acesta era adevărul. ”Petersen” abordase 10 – 15 femei cu statut și avere, de care intenționa să profite, să smulgă sume importante de bani. Constance era una dintre ele. Ca să nu uite ce vorbea cu fiecare, își nota totul pe o agendă. Fiecare femeie cu preferințele ei.

Dimineața îi trimitea lui Constance mesaje în care îi ura să aibă o zi minunată, îi trimitea melodii sensibile, de genul celor interpretate de John Legend. Constance era deja îndrăgostită: așa ochi, atâta sensibilitate… Prietenele îi spuneau că nu e un comportament tipic unui bărbat de această vârstă, că ”Petersen” pare un adolescent. Însă Constance nu avea urechi să audă.

 Împărtășea cu iubitul ei de pe Internet informații intime, foarte personale. I-a spus că cel mai fericit moment din viața sa a fost când și-a ținut primul copil în brațe, imediat după ce a născut. I-a spus că cel mai trist moment din viața sa a fost când soțul i-a murit în brațe. Moment în care ”Petersen” i-a trimis o fotografie cu ”răposata sa soție”. În realitate, era sora lui Steve Bustin, care, după cum i-a spus el, a fost răpusă de cancer la rinichi. I-a povestit despre ”fiica” de un an, care murise în mod tragic. Altă minciună sfruntată. Însă apropierea se produsese deja.

Prima greșeală

Într-o dimineață, în locul unei melodii sensibile cântată de John Legend, i-a trimis, din greșeală, o piesă rap cu versuri vulgare.

 A fost momentul când Constance i-a răspuns prompt, spunându-i să nu-i mai trimită niciodată așa ceva. Iar replica i-a dat de gândit: ”A, scuze, îmi amintesc acum că nu e ceea ce-ți place ție”. Practic, era ca și cum recunoștea că a greșit, că încurcase lucrurile.

Scenariu bine pus la punct

Din acel moment, copiii lui Constance au avertizat-o să aibă mare grijă. Femeia, însă, nu a ascultat. Deja programase o întâlnire cu ”Petersen”, într-un bar din Windsor. Însă, ”Petersen”, care nu putea risca să fie văzut de Constance, a anulat totul în ultima clipă, motivând că trebuie să meargă urgent într-o călătorie de afaceri în Bahrain.

Câteva zile mai tărziu, când aveau deja 3 săptămâni de ”relație”, i-a trimis o fotografie și comentariul aferent: ”Mic dejun în Bahrain”. În realitate, poza era veche de 10 ani și îl reprezenta tot pe Steve, cel căruia îi furase imaginea.

 În aceeași zi, i-a mai trimis un instantaneu de la piscină (tot Steve în vacanță), dar de această dată o poză mai recentă, cu părul vizibil mai scurt decât în precedenta.

 

Steve BustinSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Constance a observat toate detaliile – doar era bărbatul de care se îndrăgostise. L-a întrebat dacă s-a tuns, iar răspunsul a venit repede, inspirat. Da, era cald și de asta s-a tuns.

A mai venit o poză, iar Constance a început să bănuiască faptul că lucrurile ar putea să nu stea așa cum credea ea. Folosindu-se de un motor de căutare și comparare a imaginilor, a găsit pe Internet fotografii cu Steve, cel căruia îi furase identitatea ”Petersen”. Copiii ei ajutat-o să-i găsească și pagina de Facebook a lui Steve. L-a contactat și bănuielile i-au fost confirmate. Acesta nu avea habar că cineva se folosea de imaginea sa.

”Părea ireal. Îmi era rău. Îmi amintesc că stăteam și mă holbam la poze. Simțeam că mi-am pierdut dragostea, că relația mea se terminase, chiar dacă, în realitate, ea nici nu fusese reală. Să fiu sinceră, mă simțeam ca și cum aș fi fost părăsită”, povestește Constance.

Pe Steve l-am cunoscut și, deși avea mari emoții înainte de întâlnire, cum s-au văzut s-au luat în brațe și au râs mult împreună.

Era clar că ”Petersen” era un impostor, iar Constance voia să îl demaște, pentru că alte femei să nu treacă prin pățania ei.

Între timp, Constance a contactat autoritățile, anunțându-le despre înșelătoria bărbatului. Lui ”Petersen”, însă, i-a cerut scuze, iar acesta le-a acceptat galant.

Mutarea finală

În scurt timp, ”Petersen” i-a trimis o fotografie în care era rănit la un ochi, spunând că a fost la spital, că se află încă în Bahrain. În realitate, era o poză cu Steve, care se rănise în vacanță, cu câțiva ani în urmă.

Apoi au venit trei poze înfățișând o mașină care trecuse printr-un accident. Mașina nu avea număr de înmatriculare, iar mesajul care însoțea fotografiile era: ”Am mari necazuri…”. Urma să-i ceară bani ca să-și achite factura la spital, să-și arate adevărata față. Nu a mai apucat, autoritățile intrând pe fir.

O poveste cu final fericit pentru Constance, care jură că nu va mai apela niciodată la agenții matrimoniale online, și tristă pentru ”Petersen”. Ca el însă sunt foarte mulți și abia așteaptă să găsească femei vulnerabile, credule, de care să profite, ascunzându-se în spatele unei imagini și identități false.

Vezi și Povestea Angelicăi, românca devenită prostituată în Olanda. Iubitul ei a vândut-o ca pe o bucată de carne. Iată cum arată 5 ani de iad

Citește și: