Tratamente naturale pentru sângerarea nazală

Tratamente naturale pentru sângerarea nazală

Sângerarea nazală nu este, de obicei, periculoasă, dar poate fi foarte deranjantă. Iată cum să o oprești rapid. Citește despre tratamente naturale pentru sângerarea nazală.

Sângerările nazale au tendința să apară în momentele cele mai neoportune. În același timp, faptul că îți curge sânge poate fi atât jenant, dar și înspăimântător, mai ales că o cantitate mică poate părea ceva serios. Nu intra în panică. Există tratamente naturale pentru sângerarea nazală. Cu ajutorul lor poți opri sângerarea în câteva minute.

Citește și: Tratamente cu scoarță de copac recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

Tratamente naturale pentru sângerarea nazală: Apasă ferm

Cel mai simplu remediu pentru sângerările nazale este să apeși pe nări. Așează-te drept, cu capul înclinat ușor înainte (pentru a împiedica sângele să-ți curgă în gât). Suflă nasul ușor pentru a îndepărta cheagurile. Apoi prinde partea moale a nasului și apasă ferm pe nări. Menține această poziție timp de cel puțin 10 minute. Dacă obosești să ții cu mâna, poți folosi un cârlig de haine din plastic.

Dacă tot mai curge, împăturește o bucată mică de pansament sau tifon, apoi lipește-o între gingii și buza superioară, chiar sub nas. Las-o acolo timp de 5 până la 10 minute. Pansamentul pune presiune asupra vaselor de sânge din nas. Aplică o pungă cu cuburi de gheață pe nara care sângerează. Frigul îngustează vasele de sânge din nas și va încetini sângerarea.

Tratamente naturale pentru sângerarea nazală. Cum previi sângerarea nazală

Dacă vrei să previi sîngerarea, mențineți- mucoasele nazale umede. Consumă cel puțin doi litri de apă pe zi. Ești bine hidratat dacă urina este palidă, nu întunecată. Nu exagera cu folosirea aerului condiționat. Acesta usucă aerul, și acest lucru se va întâmpla și cu nasul tău. În timpul iernii, folosește în interior un umidificator.

Dă interiorul nasului cu vaselină sau folosește un spray nazal salin. Oricare dintre aceste metode va ajuta la menținerea nărilor umede. Este bine să faci acest lucru mai ales dacă urmează să zbori cu avionul, dacă tocmai ai avut o răceală sau gripă sau dacă trăiești într-un climat foarte uscat. Urmărește aportul de aspirină. Aspirina poate interfera cu coagularea sângelui și sângerarea va fi mai puternică. Dacă ai alergii care se manifestă prin curgerea nasului, tratează-le.

Citește și: Îți curge sânge din nas: ce trebuie să faci imediat

Tratamente naturale pentru sângerarea nazală. Vitamine de ajutor

Dacă suferi deseori de sângerări nazale, ia 1.000 de miligrame de vitamina C în fiecare zi pentru a le preveni. Vitamina C ajută la întărirea pereților capilari. Este, de asemenea, o componentă vitală a colagenului, substanță care oferă nărilor tale o căptușeală protectoare. Împreună cu vitamina C, ia zilnic 500 de miligrame dintr-un supliment care conține bioflavonoide, cum ar fi extract de semințe de struguri sau extract de scoarță de pin. Flavonoidele sunt cunoscute pentru a vindeca vasele capilarele.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com