Tratamentele naturale pentru Alzheimer și cum să tratezi natural demența senilă

Tratamentele naturale pentru Alzheimer: Folosirea plantelor ayurvedice

Alzheimerul face numeroase victime. Tratamentele naturale pentru Alzheimer includ consumul de alimente sănătoase, exercițiul fizic, participarea la activități sociale și antrenamentul psihic. Renunțarea la fumat și folosirea ierburilor ayurvedice sunt și ele remedii naturale pentru Alzheimer.

Tratamentele naturale pentru Alzheimer: Dieta sănătoasă

Ceea ce mănânci este deosebit de importante pentru sănătatea creierului. Aceste fructe superioare includ în principal fructele din familia de nuci și fructe de pădure. S-a constatat că afinele și nucile pot preveni Alzheimerul. Afinele conțin o cantitate mare de antioxidanți. Nucile conțin acizi grași omega-3. Consumul unei porții de mărimea pumnului din ambele este un lucru foarte benefic în reducerea leziunilor cerebrale.

Citește și: Boala Alzheimer se poate diagnostica și prin teste imunologice

Tratamentele naturale pentru Alzheimer: Stai la soare

Lumina soarelui stimulează producția vitaminei D. Aceasta este foarte importantă pentru a vă proteja de o mare varietate de tulburări neurodegenerative. Dacă ai deficit de vitamina D, poți lua suplimente la sfatul medicului.

Tratamentele naturale pentru Alzheimer: Exercițiul fizic


Exercițiul
fizic nu doar că păstrează trupul sănătos, dar și mintea. Mișcarea te ajută să-ți vă menții creierul sănătos și activ. Un posibil motiv pentru exercițiul fizic contribuie la o minte sănătoasă ar putea fi fluxul sanguin mai bun către creier. Gimnastica aerobica de intensitate moderată efectuată timp de 150 de minute în fiecare săptămână este considerată a fi foarte bună pentru întreaga sănătate a corpului, atât fizică, cât și psihică.

Citește și: 12 alimente care previn Alzheimerul. Consumă-le zilnic!

Tratamentele naturale pentru Alzheimer: Menține-ți activitatea socială și mentală

Serviciile naționale de sănătate din Marea Britanie sugerează că activitățile mentale și sociale sunt extrem de benefice în prevenirea demenței senile și a tulburărilor asociate. Citește și scrie în fiecare zi. Învață să cânți la un instrument muzical sau o nouă limbă străină. Cuvintele încrucișate și alte jocuri care necesită efortul cognitiv sunt, de asemenea, extrem de benefice în întârzierea debutului bolii Alzheimer.

Tratamentele naturale pentru Alzheimer: Folosirea plantelor ayurvedice

Plantele Ayurvedice precum Brahmi, Guggulu, Gotu Kola, Shankhpushpi, ashwagandha, jatamansi și turmericul ajută în tratarea ADHD, a problemelor de memorie și scad nivelul colesterolului. Aceste plante îmbunătățesc inteligența și memoria. Eficacitatea lor în combaterea demenței, amneziei și problemelor aferente este deja susținută de cercetare științifică.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com