Tratamente alternative pentru varice recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

Tratamente alternative pentru varice: tinctură din castane sălbatice

Varicele pot deveni mai dureroase în perioada de vară, din cauza căldurii. Ți-am pregătit câteva idei de leacuri și tratamente alternative pentru varice pentru a putea merge fără probleme în concediu sau la serviciu pe vreme caniculară.

Varicele (venele varicoase) afectează una din cinci persoane. Cea mai mare incidență a acestei afecțiuni este la femeile în vârstă de peste 50 de ani. Se manifestă prin vene proeminente, dilaltate și inflamate, care apar la suprafața pielii, de regulă, pe picioare, în zona gambelor și a coapselor. Există mai multe tratamente alternative pentru varice și clasice care pot diminua simptomele și pot ajuta persoanele suferinde să se simtă din nou bine.

Citește și: Varicele în timpul sarcinii: cauze, simptome și tratament

Tratamente alternative pentru varice: Uleiul de chiparos stimulează circulația

Uleiul de chiparos are acțiune vasocontrictoare. Are calitatea de a crește permeabilitatea vaselor de sânge și de a reface structura pereților acestora, astfel, devin mai rezistente. Nu se mai permite stagnarea sângelui, ceea ce duce la prevenirea sau tratarea varicelor. Se folosește sub formă de preparate farmaceutice (creme). Se mai poate face masaj cu ulei de chiparos pe locul afectat sau adăuga cîteva picături în apa din cadă, atunci când se face baie.

Tratamente alternative pentru varice: Leacuri din bătrâni

Dr. farmacist Ovidiu Bojor'Castanele sălbatice conțin substanțe care ajută la diminuarea neplăcerilor, atunci când ai varice. Culege-le când se coc. Pune-le la uscat într-un loc aerisit timp de trei săptămâni. Se pisează și se macină apoi prin mașina de cafea. Se fac cataplasme cu patru linguri din această făină și patru linguri de iaurt. Se aplică pe zona afectată, după care se acoperă cu o folie de plastic și se leagă, fără a strânge. Se lasă timp de una-două ore. Procedeul se repetă zilnic sau o dată la două zile. Castanele comestibile sunt indicate pe cale internă. Se consumă, ca atare, coapte sau fierte. Se mai face un decoct din 15-20 g de fructe la un litru de apă. Se lasă să fiarbă între două și cinci minute. Se ia de pe foc și se lasă la infuzat încă un sfert de oră. Se beau două-trei căni pe zi. Tratamentul poate fi completat cu băi călduțe cu decoct din scoarță de salcie (6 linguriţe la 500 ml de apă) adpugat în apa din baie. Se stă timp de 15-20 de minute. '

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com