Dar lucrurile nu trebuie să stea așa. Unul dintre bărbații din viața ta ar putea rămâne lângă tine. Și chiar mai mulți și-ar putea dori asta, iar tu îl vei alege pe norocos. Cu puțin ajutor psihologic și hotărâre, următoarea relație poate fi una fericită.

Bărbații – neserioși și femeile – cicălitoare?

Cei mai mulți care văd din afară o femeie pe care toți bărbații din viața ei au părăsit-o, de-a lungul timpului, ar considera că ea e de vină – ”normal, nu de bine au plecat ăia”. Alții ar spune că ”așa sunt bărbații, neserioși”. Dincolo de catalogări, realitatea este mult mai nuanțată. Există și femei care, din teamă de a nu fi părăsite, pleacă ele înainte ca să se întâmple asta. Dar poate bărbatul respectiv și-ar fi dorit ca relația să continue.

Problema vine din copilărie

O femeie care ajunge să fie mereu părăsită ar trebui să se gândească mai întâi și să analizeze ce s-a întâmplat în copilărie. ”Dacă tatăl ei a părăsit-o sau a neglijat-o, ea și-a format o concepție despre bărbați. Ea crede că lor nu le pasă și când au chef, pleacă”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin care observă că ”ulterior, în urma unor experiențe nefericite de viață, poate ajunge la concluzia că toți bărbații din viața ei au părăsit-o”. Ce ar trebui să facă? ”Decât să se arunce într-o nouă relație, ar fi mai util să se cunoască mai bine pe sine însăși, să înțeleagă ce bărbați au ales-o și de ce niciunul nu a rămas alături de ea”.

Teama transformă relația în calvar

Dacă pornești din start cu ideea că noul prieten te va părăsi oricum, relația devine o cursă ”cine părăsește primul pe cine”, observă specilistul. Această frică înlătură orice urmă de fericire și dorința de a rămâne împreună. Așa că faci greșeală după greșeală, ești cicălitoare, încerci să-l controlezi, iar el, disperat sau poate doar plictisit, pleacă să caute o persoană mai comodă ca parteneră, pentru a avea o relație mai liniștită. Cu alte cuvinte, dacă tu crezi că vei fi părăsită, vei alege un partener care îți va confirma credința ta sau vei face tot posibilul ca el să te părăsească. Aceste lucruri acționează la nivelul subconștientului, așa că, probabil, nu vei crede că această ipoteză se potrivește în cazul tău. Dar dacă începi să conștientizezi problema, vei avea mai multe șanse ca data următoare să nu se mai întâmple așa.

O altă relație nu rezolvă problemele cu bărbații din viața ta

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Femeile care au o stimă de sine scăzută și cele care au concepții mai degrabă negative despre viața de cuplu vor atrage, în mod natural, doar bărbați care vor doar să le folosească și nu se gândesc să aibă o relație serioasă. Este vorba de autopredicția care modelează viitorul și îl face să devină realitate. O domnișoară care gândește așa, chiar dacă ar intra într-o relație cu un bărbat care o apreciază și nu dorește să o părăsească, va acționa în așa fel încât ”profeția” ei să se împlinească. Este foarte greu pentru acea persoană să lupte cu stima de sine scăzută, cu temerile și slăbiciunile sale. Înainte de a începe o relație cu cineva este util să conștientizeze ce probleme are și să încerce să le rezolve. Să nu facă greșeala să creadă că relația, în sine, îi va rezolva problemele.”

Sursa foto: 123rf.com