Ingrediente:

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 120 g zahăr
  • 120 g făină
  • un plic zahăr vanilinat
  • un praf sare
  • Pentru umplutură şi decor:

  • un litru smântână pentru frișcă dulce
  • 500 g căpşune
  • 1. Pentru blat, se mixează ouăle cu zahărul şi
    zahărul vanilinat timp de 10 minute până ce
    se obţine o cremă care şi-a triplat volumul.
    2. Se amestecă făina cu sarea, se cerne şi se
    adaugă peste crema de ouă. Se amestecă
    cu o spatulă şi se toarnă aluatul într-o formă
    tapetată cu hârtie de copt. Se coace 15 minute
    şi apoi se lasă la răcit.
    3. Se bate frişca, iar jumătate din cantitatea de
    căpşune se mixează pentru a obţine un piure
    de fructe.
    4. Blatul răcit se taie în două, se aşază o parte
    pe platoul de servit şi se pune deasupra jumătate
    din piureul de fructe. Se pune frişca cu
    un poş, se pune alt strat de piure de fructe,
    se aşază al doilea blat şi se acoperă întregul
    tort cu frişca rămasă. Se lasă cel puţin 2 ore la
    frigider şi se aduce la masă cu restul de fructe
    proaspete deasupra.

    Sursa foto: Shutterstock