Tort "Duo crème"

Ingrediente:
Pentru blat:
►250 g fulgi musli
►3 albuşuri
►150 g ciocolată amăruie   
►100 g zahăr
Pentru crema de ciocolată:
►3 albuşuri
►125 g zahăr
►400 g frişcă lichidă
►200 g ciocolată amăruie topită
►150 g zmeură
Pentru crema albă:
►250 g cremă mascarpone
►3 gălbenuşuri
►175 g zahăr pudră
►esenţă de vanilie
►cacao pentru pudrat
►zmeură pentru ornat
1. Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul, fulgii de musli şi ciocolata topită şi răcită. Se încorporează şi se toarnă într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Se coace 15 minute.
2. Separat se pregăteşte crema de ciocolată. Se bate frişca şi se lasă la rece.
3. Se bat albuşurile cu zahărul şi se încorporează frişca şi ciocolata topită şi răcită. Crema de ciocolată se amestecă şi cu zmeura.
4. Separat, se freacă gălbenuşurile cu zahărul, se adaugă vanilia şi crema mascarpone.
5. Blatul răcit se aranjează pe un platou, se pune crema de ciocolată, apoi cea de mascarpone şi se pudrează cu cacao. Se ornează cu zmeură.

Loading...