Tort diplomat cu fructe

Ingrediente:
Pentru blat:
► 4 ouă
► 2 căni zahăr
► o cană şi jumătate făină
► 3 linguri cacao
► 5 linguri ulei
► 5 linguri apă
► un praf de sare
Pentru cremă:
► 4 ouă
► 200 g zahăr
► 500 ml frişcă
► un plic gelatină
► esenţă de lămâie
Pentru ornat:
► fructe (mandarine, struguri)
► un plic jeleu
Mod de preparare:
1. Se  bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Se fierbe zahărul şi apa, după care se toarnă siropul peste albuşuri. Se amestecă bine, iar la final se adaugă gălbenuşurile şi uleiul. În aceeaşi compoziţie, se pune şi făina amestecată cu cacaua.Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi se dă la cuptor.
2. Între timp, se prepară crema. Se freacă ouăle cu zahărul, se pun pe baie de abur şi se amestecă până se îngroaşă. Se pune gelatina la înmuiat, iar frişca se bate spumă.
3. Se amestecă gelatina cu crema şi cu frişca, după care se aranjează tortul: se pune blatul pe o tavă se unge cu cremă şi se ornează cu fructe. Se dă la rece pentru câteva ore.

Loading...