Tort de spanac și dovlecei, cu orez, la cuptor, a la Patrizia Paglieri

Tort de spanac și dovlecei, cu orez, la cuptor, a la Patrizia Paglieri

Chef Patrizia Paglieri îți dezvăluie unele dintre cele mai bune rețete ale sale. Urmează-le pas cu pas și vei fi uimită de rezultat. 

Ingrediente:

  • 600 g făină
  • 10 ouă
  • 1 kg spanac/1 pungă spanac congelat
  • 1 kg dovlecei
  • 200 g parmezan
  • sare
  • piper

Preparare:

Se pregătește o compoziție de paste, din 6 ouă, făină și sare, aluatul rezultat se frământă bine de tot și se întinde sub forma a două foi subțiri, rotunde. Una dintre ele se așază într-o tavă de tort cu fundul detașabil.

Se prepară umplutura, amestecându-se orezul cu dovleceii rași (și lăsați la scurs, cu sare), restul de ouă, parmezanul ras, sare și piper. Se toarnă compoziția în tavă, se acoperă cu a doua foaie de aluat și se introduce în cuptorul preîncălzit, la 180o C, aproximativ 40 minute.

 

Pentru și mai multe secrete ale simpaticei Patrizia, urmărește-i emisiunea de pe TV Paprika de luni până vineri, la ora 21:00.

Loading...