Tort de mere

Ingrediente:
►6 ouă
►6 linguri zahăr
►un plic zahăr vanilat
►50 g unt topit
►5 linguri făină
►coaja rasă de  la o lămâie
►un kg mere
►un praf de scorțișoară
►un praf sare
►zahăr pudră pentru ornat
Mod de preparare:
1. Se spală și se curăţă merele de sâmburi. Se taie felii și se aranjează în tava unsă cu unt și tapetată cu 2-3 linguri de zahăr. Se bagă în cuptorul încălzit în prealabil şi se stropesc din când în când cu sucul din tavă, până când se coc.
2. Se separă ouăle. Gălbenușurile se freacă cu un praf de sare iar albușurile se bat spumă. Se pune zahărul în ploaie, zahărul vanilat și se bat în continuare. Se adaugă treptat gălbenușurile și untul topit
și răcit în prealabil.
3. La sfârșit, se adaugă coaja de lămâie, făina cernută și se amestecă ușor să nu formeze cocoloașe.
Compoziția se toarnă în tavă, deasupra merelor coapte și se mai lasă aproximativ 40 de minute, la 160˚C.
4. După ce s-a copt, se scoate să se răcorească și se răstoarnă pe un platou. După ce s-a răcit
complet, se servește pudrat cu zahăr și scorțișoară. Se ornează cu feliuțe proaspete de mere și frunzulițe de mentă.

Loading...