Tort de clătite

Pentru aluat:
►4 ouă
►250 ml lapte
►200 ml apă minerală
►un plic zahăr vanilat
►coaja rasă de la o lămâie verde
►un praf de sare
►275 g făină
►30 ml ulei de floarea-soarelui
Pentru cremă:
►3 gălbenușuri
►150 g zahăr pudră
►o cutie brânză mascarpone
►un praf sare
►o linguriță esență de vanilie
►o linguriță cremă de whisky
►300 g frișcă naturală
►50 g nucă măcinată
Pentru ornat:
►50 g ciocolată
►300 g căpșune
►zahăr pudră
►frunze de mentă
1. Pentru început, se pregătește crema. Se freacă gălbenușurile cu zahărul pudră, crema de whisky și esența de vanilie. Se obține o cremă densă și foarte fină. Se adaugă nucile măcinate, sarea şi brânza mascarpone și se amestecă cu mixerul.
2. Separat, se bate frișca și se adaugă apoi în crema mascarpone. Crema se lasă la rece și se acoperă cu o folie de plastic.
3. Între timp, se prepară aluatul pentru clătite. Se bat ouăle spumă cu un praf de sare și cu uleiul de floarea-soarelui. Se adaugă coaja de lămâie și zahărul vanilat și se amestecă bine, apoi se toarnă laptele călduț, apa minerală și făina cernută. Se amestecă să nu facă cocoloașe.
4. Separat, se încinge o tigaie, se unge cu ulei şi se prăjesc clătitele. Acestea se lasă să se răcească, apoi se umplu cu crema mascarpone. Tortul de clătite se stropește cu ciocolată topită în prealabil, la baie de aburi, se pudrează cu zahăr și se ornează cu căpșune și frunzulițe de mentă.

Loading...