Ingrediente:

Pentru bază:

  • 100 g ciocolată neagră
  • 10-12 clătite
  • 30 g pudră pralinată
  • 150 g zmeură decongelată
  • Pentru pudra pralinată:

  • 240 g migdale
  • 160 g zahăr
  • 15 ml apă
  • Pentru crema albă:

  • 500 g mascarpone
  • 100 g zahăr pudră
  • Pentru servit:

  • cacao
  • zmeură
  • 1. Se prepară întâi pudra pralinată, pentru care zahărul şi apa se lasă să fiarbă şi, când se formeză un sirop gros, se pun migdalele. Se amestecă cu o lingură de lemn până ce zahărul se caramelizează. Se lasă să se răcească pe o suprafaţă neadezivă unsă cu puţin ulei și se mixează pentru a obţine pudra. Vor ieşi 400 g care se
    păstrează în borcan, la rece.
    2. Apoi, ciocolata şi o lingură de apă se pun la bain-marie, se adaugă pudra pralinată şi clătitele fin tăiate. Se amestecă bine şi apoi se pun fructele bine scurse
    3. Se pune amestecul într-o formă de copt cu pereţi detaşabili, tapetată cu hârtie de copt. Se dă la rece 30 de minute.
    4. Se mixează mascarpone cu zahăr şi se întinde în formă peste bază. Se nivelează şi se lasă la rece pentru 2 ore. La servire se presară cu cacaua şi se aduce la masă cu fructe deasupra.

    Sursa foto:Shutterstock