Ingrediente pentru tort de ciocolată cu glazură:

Pentru blat:

8 ouă
150 g zahăr pudră
135 g făină
15 g cacao

Pentru cremă:

200 ml frișcă lichidă
200 g ciocolată cu lapte

Pentru glazură:

200 ml frișcă lichidă
200 g ciocolată neagră

1. Pentru blat, se amestecă și apoi se cern făina cu cacaua, ouăle se mixează cu zahărul până ce se albesc și își triplează volumul.
2. Se pune amestecul de făină-cacao, se amestecă și se toarnă într-o formă de copt unsă cu unt și tapetată cu făină. Se lasă la cuptor 20 de minute.
3. Pentru cremă, ciocolata ruptă bucăți se pune într-un vas, se toarnă frișca fierbinte și se amestecă începând din margine, pentru a topi ciocolata. Se dă la rece 3-4 ore, apoi se bate cu mixerul.
4. Blatul se taie în trei foi și se așază pe platoul de servit cu crema între blaturi.
5. Pentru glazură, ciocolata ruptă bucăți se pune într-un vas, se toarnă frișca fierbinte și se amestecă. Se lasă să se răcească apoi se îmbracă tortul. Se lasă 3 ore la frigider.

Iată și alte rețete de tort de ciocolată pe care le poți încerca