● 180 g zahăr pudră
● 6 ouă

● 150 g făină

● 10 g unt
● 30 g cacao
Pentru umplutură:

● un gălbenuș
● 250 g ciocolată de menaj
● 450 ml frișcă lichidă
● 125 g gem de fragi

● 50 g zahăr
Pentru sirop:

● 250 ml apă
● 125 g zahăr pudră
● lichior de fructe de pădure
Pentru crema de exterior:
● 75 ml frișcă lichidă
● 75 g ciocolată de menaj
Pentru servit:
● 50 g ciocolată cu lapte
● ouă de ciocolată albă

 

1. Pentru aluat, se amestecă ouăle cu zahărul la bain-marie și, după ce s-a obținut o cremă onctuoasă, se scoate și se amestecă până la răcire. Se adaugă, amestecând, făina și cacaua. Se toarnă aluatul final într-o formă de tort unsă cu unt. Se coace 30 de minute.
2. Pentru cremă, se topește la bain-marie ciocolata ruptă bucăți. Frișca se bate cu zahărul. În ciocolata răcorită se adaugă gălbenușul și apoi frișca. Se lasă la rece.
3. Pentru sirop, zahărul se fierbe cu apa și apoi i se adaugă lichior.
4. Blatul se taie în două, se însiropează ambele foi. Se unge o parte cu gem, se toarnă crema de ciocolată de la rece, se așază
al doilea blat. Se lasă la frigider 12 ore.
5. La servire, se pregătește crema de exterior, pentru care frișca clocotită se toarnă peste ciocolata ruptă bucăți. Se amestecă pentru omogenizare, se toarnă peste tort și se presară ciocolată cu lapte trecută prin răzătoare. Se decorează cu ouă de ciocolată albă.

Iată și alte rețete de tort de ciocolată pe care le poți încerca

Sursa foto:Shutterstock