Tort de ciocolată

Ingrediente:
Pentru blat:
► 150 g ciocolată
►200 ml smântână grasă
►175 g zahăr
►115 g făină
►un praf sare
►3 ouă
►1/2 plic praf de copt
►câteva picături esenţă de vanilie
Pentru cremă:
►200 ml lapte
►3 gălbenuşuri
►100 g zahăr pudră
►120 g margarină Rama maestro
►o lingură cafea solubilă preparată
►o linguriţă amidon de prăjituri

1. Pentru blat, ouăle se bat cu zahărul, apoi se adaugă smântâna, sarea, vanilia şi ciocolata topită. Se amestecă făina cu praful de copt şi se adaugă peste amestecul cu ciocolată. Albuşurile se bat spumă şi se încorporează în compoziţie. Se toarnă într-o formă rotundă de tort şi se dă la cuptor 25 de minute.
2. Pentru cremă, gălbenuşurile şi zahărul se freacă, se adaugă amidonul şi se toarnă laptele clocotit. Se pune apoi crema pe foc, amestecând continuu şi se retrage când ajunge la punctul de fierbere. Se lasă să se răcească.
3. Margarina Rama maestro se bate cu cafeaua şi apoi se amestecă în crema fiartă şi răcită.
4. Se taie blatul în două, se unge cu 3/4 din cantitatea de cremă şi se acoperă cu a doua parte a blatului. Se porţionează şi, cu bandă de hârtie, se acoperă capătul exterior al fiecărei bucăţi. Se ornează cu restul de cremă, după imaginaţie.

Loading...