● 800 g biscuiți
Pentru crema de interior:
● 200 g zahăr

● 60 g cacao
● 240 ml apă

● 150 g unt

● esență de vanilie
Pentru glazură:

● 120 ml frișcă lichidă
● 120 g ciocolată amăruie
Pentru decor:

● bombonele colorate

1. Pe foc se pun zaharul și cacaua, se amestecă și apoi se toarnă treptat apa.
2. Se lasă la fiert aproximativ 7-8 minute, până se formează un sirop mai gros, apoi se trage vasul de pe foc, se pune esența, se amestecă și se lasă la răcit. Între timp, untul se bate spumă, apoi se amestecă ușor cu siropul de ciocolată, până la epuizarea acestuia.
3. Biscuiții se așază într-un vas care nu se lipește, alternativ cu crema de ciocolată. Se acoperă cu folie de plastic și se lasă la frigider o oră.
4. Pentru glazură, se fierbe frișca, se toarnă peste ciocolata ruptă bucăți, se amestecă și se toarnă apoi peste tortul cu biscuți,
scos de la frigider. Se mai lasă la rece trei ore. Se decorează cu bombonele colorate.

 

Sursa foto:Shutterstock