Tort Cușma lui Guguță

Tort Cușma lui Guguță

Nu ai cum să uiți vreodată gustul unei felii de tort Cușma lui Guguță! Amalgamul de gusturi divine dar și aspectul său îl face o adevărată operă de artă! 

Ingrediente pentru tort Cușma lui Guguță:

Pentru aluat:

● 400 g făină

● 250 g smântână grasă
● 150 g unt

● 150 g zahăr
● un plic praf de copt

Pentru cremă:

● 500 g smântână

● 150 g zahăr
● 100 g ciocolată

Pentru umplutură:

● 400 g vișine fără sâmburi

Pentru servit:

● zahăr pudră

1. Pentru aluat, se amestecă untul cu zahărul, se adaugă smântâna și, treptat, făina amestecată cu praful de copt. Când amestecul a devenit un aluat omogen, se adună într-o bilă și se lasă 30 de minute la frigider.
2. Aluatul se împarte în 10 părți și apoi din fiecare se întinde o foaie lungă, ca un dreptunghi subțire. Pe fiecare foaie se așază vișine, se rulează, se lipesc capetele și se așază rulourile în tava de copt tapetată
cu hârtie. Se coc 25 de minute.
3. Pentru cremă, smântâna se mixează cu zahărul. Se adaugă apoi ciocolata topită și răcorită și se omogenizează.
4. Tuburile cu vișine se așază sub formă de piramidă, turnând crema de smântâna după fiecare strat și pe deasupra. Se lasă la rece pentru o noapte.
5. La servire, se taie capetele prăjiturii, se acoperă cu zahăr pudră și se servește.

S-ar putea să-ți placă și…

 

Loading...