Tort cu zmeură și migdale

Tort cu zmeură și migdale

Vai, cum arată tortul ăsta!! Chiar se apropie o aniversare în familie așa că l-am trecut pe lista „de executat”! Combinația de migdale cu zmeură este de zile mari!

Ingrediente:
Pentru blat:

● 160 g unt
● 180 g zahăr

● 160 g făină
● 4 ouă

● 80 g amidon
● 160 g făină de migdale
● un plic praf de copt
● 160 ml lapte

● un praf sare
Pentru umplutură:
● 250 ml frișcă lichidă
● 300 g zmeură
Pentru decor:
● 100 ml frișcă lichidă
● 100 g fulgi de migdale
● zmeură

● zahăr pudră

1. Pentru blat, untul moale se freacă bine cu zahărul și sarea până ce se obține un amestec de culoare albă.
2. Se adaugă ouăle și se mixează. Se amestecă și se cern apoi făina, amidonul, făina de migdale și praful de copt. Se adaugă
în aluatul cu ouă, se amestecă și apoi se toarnă laptele.
3. Se unge o formă de tort cu unt și se toarnă aluatul. Se coace 40-50 de minute, se lasă apoi la răcit.
4. Se bate frișca rece, se taie blatul în trei foi și se recompune cu frișcă și fructe de zmeură. Se ornează cu frișcă bătută și se
presară fulgii de migdale un pic rumeniți într-o tigaie fără grăsime. Deasupra se garnisește cu zmeură și puțin zahăr pudră.

Sursa foto:Shutterstock