Tort cu piure de castane şi caramel

Ingrediente:
Pentru aluat:
►40 g făină de grâu
►60 g făină de castane
►2 ouă
►2 linguri ulei
►30 g unt
►350 ml lapte
►un praf de sare
Pentru garnitură:
►2 pachete piure de castane
►100 g frişcă
Pentru caramel:
►250 g zahăr
►150 ml apă
PENTRU COPT:
►3 LINGURI ULEI
►CÂTEVA PICĂTURI SUC DE LĂMÂIE
1. Se pun ambele tipuri de făină într-un vas şi se face o gaură la mijloc, unde se pun ouăle, laptele, uleiul şi untul topit. Se amestecă cu telul, se strecoară şi se lasă aluatul să se odihnească o oră.
2. Între timp, se prepară caramelul, pentru care într-o crăticioară se pun zahărul şi apa rece. Se adaugă câteva picături de suc de lămâie şi se aşază pe foc fără a amesteca. Pe măsură ce zahărul începe să se coloreze, se întoarce oala. Când caramelul a ajuns la culoarea dorită, se trage oala de pe foc şi se pune într-o altă oală mai mare, plină cu apă rece. Apoi, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se toarnă diverse forme de caramel. Se lasă să se răcească, se desprind şi se folosesc drept decor.
3. Se coace aluatul ca pe clătite în tigaia unsă cu ulei, se aşază alternativ cu piure de castane amestecat cu frişcă şi se aduc
la masă cu decoraţiile de caramel.

Loading...