Ingrediente:

Pentru blat:

  • 140 g zahăr plus o lingură
  • 10 g unt
  • 4 ouă
  • 40 g amidon
  • 40 g făină
  • 20 g cacao
  • Pentru cremă:

  • 2 ouă
  • 250 g zahăr
  • 2 pliculeţe zahăr vanilinat
  • 2 lămâi
  • 50 g făină
  • 500 ml frişcă lichidă
  • Pentru servit:

  • nucă de cocos răzuită
  • 1. Pentru blat, gălbenuşurile cu zahărul se amestecă până ce se albesc, apoi se adaugă făina, amidonul şi cacaua.
    2. Separat, se bat albuşurile adăugând lingura cu zahăr la jumătatea formării spumei. Se adaugă peste crema cu gălbenuşuri, se toarnă în forma unsă cu unt şi se coace 25 de minute. Se lasă apoi la răcit.
    3. Pentru cremă, ouăle, cele două tipuri de zahăr, făina și coaja rasă de la cele două lămâi se amestecă până ce se albesc. Se presează lămâile de suc, se toarnă sucul într-un pahar gradat şi se adaugă apă să se obţină 250 ml lichid. Acesta se adaugă peste crema de ouă și se pune pe foc până se îngroaşă. Se lasă la răcit şi apoi i se
    adaugă frişca bătută.
    4. Blatul tăiat în câte foi se dorește se reaşază pe platoul de servire cu 3/4 din cantitatea de cremă între foi, se acoperă cu restul cremei şi se presară cu fulgi de nucă de cocos.

    Sursa foto:Shutterstock