Ingrediente:

● 3 rulouri de aluat de foietaj
● gem acrișor, după gust

Pentru crema de lămâie:

● 100 ml suc proaspăt stors de lămâie (de
la 2 lămâi mari)
● 4 ouă
● 200 g zahăr
● 80 g margarină
● 1 ½ lingură coajă rasă de lămâie

1. Fiecare rulou de aluat se întinde
în tava de copt, se înțeapă
cu furculița și se dă la cuptor
pentru 15 minute. Se scoate din
tavă pe un grătar și se procedează
la fel și cu celelalte două
rulouri.
2. Pentru crema de lămâie, se
amestecă bine într-un bol de
metal, cu un tel, ouăle, zahărul
și sucul de lămâie. Bolul cu
amestecul de mai sus se pune
la fiert în bain-marie, timp în
care se amestecă în cremă
până când aceasta se îngroașă
și va căpata consistența unei
smântâni mai groase. Se ia
oala de pe foc și se strecoară
imediat crema, pentru a îndepărta
eventualele cocoloașe și
sâmburi de lămâie.
3. Se taie cubulețe margarina
și se amestecă
în crema de lămâie până se
topește. Se adaugă coaja rasă
de lămâie și se lasă crema să se
răcească. Aceasta va continua
să se îngroașe pe masură ce
se răcește. Se acoperă vasul în
care se afla crema cu o folie
alimentară și se dă la rece.
4. Cele trei foi de aluat de foitaj
se reașază într-o tavă mare
alternativ cu crema de lămâie și
gemul, având grijă să se dozeze
crema pentru a ajunge și pentru
decor. Se lasă la frigider de pe o
zi pe alta.

Sursa foto: Shutterstock