Ingrediente:

Pentru blat:

  • 4 ouă
  • 120 g zahăr
  • 120 g făină
  • Pentru crema cu vanilie:

    ● 150 g margarină
    ● 1/2 fiolă subțire esență vanilie
    ● 250 g zahăr pudră
    ● o lingură amidon

    Pentru crema de ciocolată:

    ● 150 g zahăr
    ● 5 albușuri
    ● 330 g ciocolată neagră
    ● 80 ml apă

    Pentru glazură:

    ● 240 g zahăr
    ● 80 g cacao
    ● 160 ml friscă lichidă
    ● 80 ml apă
    ● 12 g foi de gelatină

    1. Pentru blat, se amestecă zahărul și ouăle
    într-un castron, după care se transferă la
    bain-marie și se continuă amestecarea.
    Când a devenit o cremă groasă, se scoate
    de la bain-marie și se mixează până la
    răcirea completă, iar preparatul și-a dublat
    volumul. Se adaugă făina, se amestecă
    ușor și se toarnă în tava de copt tapetată
    cu hârtie de copt ușor unsă. Se lasă la cuptor
    15-20 minute, până ce devine auriu.
    Se lasă apoi să se răcească în totalitate.
    2. Pentru crema de vanilie, se amestecă
    margarina moale cu zahărul
    și apoi se adaugă vanilia și amidonul. Se
    amestecă bine și se dă crema la rece.
    3. Pentru crema de ciocolată, se topește
    ciocolata la bain-marie și, între timp, se
    face pe foc un sirop de apă cu zahăr. Se
    bat albușurile și, când spuma s-a format,
    se toarnă siropul gros și se amestecă până
    la completa răcire. Se adaugă ciocolata
    topită și se amestecă cu delicatețe.
    4. Pentru glazură, se fierbe un sirop de
    apă cu zahăr și, în momentul în care face
    bule, se toarnă peste cacao. Se amestecă
    cu telul. Se pune gelatina la înmuiat în apă
    rece și se încălzește frișca. Se pune gelatina
    înmuiată și presată de apă în frișca fiartă.
    Se amestecă și se toarnă peste ciocolată.
    Se amestecă bine până la obițnerea unei
    creme omogene. Se amestecă până la
    completă răcire.
    5. Blatul se taie în trei felii egale care se
    reașază într-o tavă cu crema de vanilie și
    crema de ciocolată. Se toarnă apoi glazura
    și se dă la rece pentru 4 ore.

    Sursa foto:Shutterstock