Tort cu cremă de maracuja

Tort cu cremă de maracuja

Mulți fac tort și de Crăciun dar și de Revelion. Nu știu pentru care ocazie anume, dar până la sfârșitul anului, cu siguranță voi face acest tort!

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 60 g făină
  • 40 g amidon
  • 50 g zahăr
  • 3 ouă
  • 100 g ciocolată
  • 50 g unt
  • un vârf de cuțit praf de copt

Pentru umplutură:

  • 100 ml suc de maracuja (2-3 fructe)
  • 130 g zahăr
  • 4 gălbenușuri
  • 50 g unt

Pentru decor și servit:

  • 100 ml frișcă lichidă
  • 200 g ciocolată neagră

1. Pentru blatul de tort, se freacă gălbenușurile cu zahărul pentru a obține o cremă omogenă.
2. Se amestecă praful de copt, făina și amidonul și se adaugă în crema de gălbenușuri, apoi se toarnă ciocolata topită la bain-marie, se amestecă și se pun albușurile bătute spumă. Se amestecă ușor, se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu hârtie și se coace 20 de minute. Se lasă la răcit.
3. Fructele se taie în două, pulpa și sucul se pun în mixer și apoi se strecoară pentru a se înlătura semințele. Trebuie să se obțină 100 ml suc care se amestecă apoi cu zahărul și gălbenușurile și se pun la bain-marie. Se amestecă pe foc aproximativ 15 minute până ce se obține o cremă groasă. Se scoate de la bain-marie, se pune untul, se amestecă și se lasă să se răcească ușor.
4. Blatul se taie în două sau trei și se așază cu crema pe platoul de servit. Se bate frișca, se îmbracă tortul și apoi se presară ciocolata rasă. Se dă la frigider pentru 3 ore.

Crezi sau nu, poti termina o masa si cu un tort de post!

Sursa foto:Shutterstock