Tort cu cremă caramel și fructe

tort-cu-crema-caramel-si-fructe

Doamna Vasilica Burcea ne-a trimis rețeta unui delicios tort cu cremă caramel și fructe. Cum dulciurile cu cremă caramel nu sunt atât de întâlnite, vă oferim și vouă rețeta deliciosului tort! 

Ingrediente pentru tortc cu cremă caramel:

Pentru blat:

● 6 ouă

● 12 linguri zahăr
● o linguriță praf de copt
● 4 linguri ulei

● 10 linguri făină
● esență de vanilie

Pentru crema caramel:

● 200 g + 2 linguri zahăr brun

● 100 g unt

● esență vanilie
● 150 g smântână pentru frișcă
● 4 fructe kiwi

● 2 portocale

1. Pentru blatul acestui tort cu cremă caramel, se mixează albușurile cu zahărul, se adaugă gălbenușurile, uleiul, esența, iar la final făina amestecată cu praful de copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt și se toarnă aluatul. Se coace în cuptorul deja încins, timp de 20-25 de minute. Blatul se lasă să se răcească și se taie în două pe orizontală.
2. Pentru crema caramel, într-un vas se topește zahărul până devine lichid și capătă o culoare aurie. Se bate smântâna cu esența de vanilie și 2 linguri de zahăr până ajunge să aibă consistența ca de frișcă. Se dă vasul deoparte și se adaugă, cu grijă, caramelul. Se amesteca până se topește caramelul și se adaugă untul. Se pune vasul din nou pe foc și se fierbe compoziția, amestecând continuu, până capătă consistența unei smântâni groase. Se lasă să ajungă la temperatura camerei, apoi se toarnă jumătate din cremă între cele două foi și se pun felii de kiwi. Prăjitura cu cremă caramel se lasă la rece până se încheagă crema, apoi se ornează cu cealaltă parte de cremă, fructe și bombonele.