Tort cu blat de șampanie

tort cu blat de sampanie

Pentru Paște facem un tort cu blat de șampanie! Trebuie să fie pe masă și un dulce mai modern nu numai pască și cozonaci. Cum vi se pare tortul acesta? 

Ingrediente pentru tort cu blat de șampanie:

Pentru blat:

● 4 ouă ● 150 g zahăr
● o linguriță esență de vanilie
● 150 ml ulei

● 170 ml șampanie
● 300 g făină

● o lingură praf de copt

Pentru cremă:

● 250 g mascarpone
● 3 linguri zahăr pudră
● o fiolă esență de vanilie

Pentru decor:

● 100 ml frișcă

● cacao

1. Pentru blat, gălbenușurile se freacă bine cu zahărul și vanilia. Se toarnă șampania și uleiul și se amestecă. Se adaugă făina, praful de copt și albușurile bătute spumă.
2. Se toarnă aluatul într-o tavă de copt unsă și presărată cu făină. Se lasă 40 de minute, în funcție de cuptor, și se ține, apoi, să se răcească în tavă. Se taie în trei foi egale. Două se păstrează, iar cea de-a treia se fărâmițează pentru ornat.
3. Pentru cremă, se amestecă mascarpone cu zahărul pudră și esența de vanilie. Se umplu cele două foi cu cremă. Se unge tortul cu frișcă, apoi se ornează cu firimiturile de blat și se presară cacao.

Data viitoare e cazul sa faci un tort diplomat! O sa ii dai gata pe toti!