Ingrediente:

Pentru blat:

  • 250 g ciocolată neagră
  • 150 g margarină
  • 200 g zahăr
  • 100 g făină
  • 150 g arahide
  • 4 ouă
  • Pentru umplutură si decor:

  • 400 g ciocolată neagră
  • 200 ml frișcă
  • 200 g arahide
  • Pentru garnisit:

  • 150 g arahide prajite
  • 1. Pentru blat, se topesc ciocolata
    și margarina într-o
    crăticioară. Apoi, se trage de pe
    foc și se adaugă pe rând zahărul,
    făina și ouăle. Se amestecă
    bine. Se pun arahidele mărunțite
    și se amestecă din nou.
    2. Într-o cratiță cu pereți mai
    înalți se pune hârtie de copt
    și se toarnă aluatul. Se coace
    30 de minute, apoi se lasă la
    răcit și se taie în trei foi.
    3. Pentru cremă, se topește
    ciocolata la bain-marie și apoi
    se amestecă cu frișca încălzită și
    arahidele fin mărunțite.
    4. Se așază alternativ blaturile și
    crema, având grijă sa rămână
    cremă și pentru exterior, unde
    se poate pune cu poșul.
    5. Arahidele se mărunțesc și,
    cu mâna, se garnisește tortul
    rotindu-l. Acum că este gata, acest
    tort cu arahide se dă la rece pentru
    3 ore.

    Sursa foto:Shutterstock