Tort ciocolătos

Tort ciocolătos

Cel mai ciocolătos tort de ciocolată poposește astăzi pe pagina noastră și cu puțin efort ar putea poposi și pe masa noastră. Se încumetă cineva să facă acest desert cu ciocolată chiar astăzi?

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 270 g făină
  • 300 g ciocolată neagră
  • 50 g cacao
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • 90 g unt
  • 250 g zahăr pudră
  • 4 ouă
  • 125 ml lapte
  • 2 linguri ulei
  • un praf de sare
  • Pentru cremă:

  • 150 g unt
  • 200 g zahăr pudră
  • 70 g ciocolată de menaj
  • o lingură lapte
  • 1. Se topeşte la bain-marie ciocolata, iar făina cu cacaua, praful de copt, bicarbonatul şi un praf de sare se amestecă şi se cern.
    2. Untul cu zahărul se freacă şi, când se obţine o cremă spumoasă, se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând după fiecare. Apoi, se pun ingredientele uscate, ciocolata topită, laptele şi uleiul și se mixează bine.
    3. Se toarnă aluatul în forma de copt, se coace 45 de minute şi apoi se lasă să se răcească în totalitate.
    4. Pentru cremă, ciocolata şi o lingură de apă se topesc, iar untul se freacă bine cu zahărul şi apoi se adaugă ciocolata topită. Se pune şi laptele și se amestecă. 3/4 din cantitatea de cremă obținută se întinde între cele două foi ale blatului, tăiat în prealabil. Se acoperă cu crema rămasă, se decorează şi se dă la rece pentru 3 ore.

    Sursa fot:Shutterstock