Tort cu cremă de brânză

Tort cu cremă de brânză

Vă dau rețeta asta de tort cu cremă de brânză și sunt sigură că vă veți îndrăgosti de el! Este…tortul perfect! 

Ingrediente:

Pentru blat:

● 4 ouă

● 120 g zahăr

● 120 g făină

● 15 g cacao

Pentru copt:

● 30 g unt

● 30 g făină

Pentru cremă:

● 400 g unt nesărat

● 500 g cremă de brânză
● 200 g zahăr pudră

● o fiolă subțire esență de vanilie

Pentru servit și decor:

● alune de pădure mărunțite
● fructe, după gust

1. Pentru blatul de tort, se amestecă gălbenușurile cu zahărul, se pune compoziția obținută apoi la bain-marie și se continuă amestecarea cu telul până ce se obține o cremă.
2. Se scoate de la bain-marie, se continuă amestecarea cu mixerul până la răcire, se adaugă albușurile bătute spumă, făina amestecată cu cacaua și cernută. Se toarnă apoi aluatul în forma de copt unsă și tapetată cu făină. Se coace 25 de minute și apoi se lasă să se răcească în totalitate.
3. Pentru cremă, se mixează untul moale și crema de brânză și apoi, la viteză mică, se adaugă zahărul pudră, puțin câte puțin. La final, se pune vanilia.
4. Se taie blatul, se recompune alternativ cu crema având grijă să se păstreze și pentru decor. Se presară cu alune de pădure mărunțite, se ornează cu fructe și se lasă la rece 2 ore.