Turist și blogger în stațiuni de lux

Mulți dintre noi au primit mesaje de la expeditori necunoscuți care ne felicitau că am câștigat cine știe ce excursie prin țările calde. Sigur că nu poți câștiga un sejur de lux în Maldive, dacă nu ai participat niciodată la vreun astfel de concurs. Dar există oameni care trăiesc 6 luni pe an într-o insulă exotică, cu toate cheltuielile plătite și un salariu pe deasupra.

Trebuie, însă, să filmeze și să fotografieze tot ceea ce fac acolo și să posteze totul pe blog. Activitățile sunt diverse, de la scufundări, plimbări cu barca, plajă, trasee pe munte, înot în ape cristaline și toate celelalte distracții de care se bucură turiștii de lux.

Librar în Maldive

Cum o fi să fii vânzător de carte într-una din stațiunile de lux ale insulelor Maldive, în care primești cazarea și masa gratis, pe când alții plătesc mii de euro doar să stea aici un mic sejur? Proprietarul unui resort de lux, orientat către viața în mijlocul naturii, a considerat că poate face în stațiunea lui o librărie care să atragă turiștii, chiar dacă toată lumea are acum telefoane și tablete de ultimă generație.

El consideră că o carte poate oferi o delectare mult mai mare decât niște informații vizualizate rapid pe internet. Librarul trebuie să fie mai mult decât un vânzător de carte, trebuie să fie consilier pentru cititori, să organizeze seri de lectură și chiar seminarii pentru cei care vor să își încerce talentul la scris.

Dădacă pentru puii de panda

Nu este un job pentru oricine, dar oricine își poate da seama cât de relaxant poate fi să îți petreci toată ziua cu niște pui simpatici de panda. Printre celelalte joburi de vis, acesta este plin de afecțiune, jocuri și mângâieri. Trebuie să le oferi multă dragoste și să le porți de grijă ca unor copii mici, deoarece panda sunt animale sensibile și au nevoie de multă afecțiune pentru a crește sănătoși.

Tester pentru toboganele de apă

Cum ar fi să te distrezi în cele mai mari parcuri de distracție acvatice din America și să fii plătit pentru asta? Trebuie doar să testezi toboganele cu apă. Este foarte important pentru pantronii acestor parcuri tematice ca totul să meargă șnur și turiștii să fie mulțumiți de experiențele de care au parte. Astfel că angajează oameni care încearcă toate toboganele.

Trebuie să descoperi punctele slabe, să măsori gradul de risc, dar și gradul de satisfacție. Spre exemplu, o companie din Marea Britanie oferea un salariu de peste 30.000 de lire pe an pentru un astfel de job, dacă erai dispus să călătorești oriunde în lume pentru a testa toboganele de apă.

Joburi de vis: stilist alimentar

De ce arată atât de bine mâncarea în reclame, în reviste și prin meniurile restaurantelor, iar în farfurie primești ceva banal? Pentru că reclamele sunt realizate cu ajutorul unor stiliști alimentari, iar oamenii aceștia sunt foarte bine plătiți să aranjeze preparatele ca să îți lase gura apă. Pare ușor și frumos, dar nu e chiar așa!

Este un job de vis, dar pentru a obține felia de pizza perfectă sau salata cea mai apetisantă, trebuie să tai, să feliezi și să ornezi totul de sute de ori, fără cusur. Trebuie să ai un ochi bun pentru culori, textură și design.

foto: 123rf.com