Majoritatea raselor de câini sunt prietenoase și iubitoare cu adulții și copiii, în special, dar orice câine trebuie dresat de mic în acest sens. Legătura dintre câine și copil trebuie supravegheată îndeaproape de părinți, iar copilul trebuie îndrumat să fie și el atent, răbdător și grijuliu cu puiul de cățel. Instruit de mic să își facă nevoile numai afară, când este scos la plimbare, să nu doarmă în patul copiilor și să mănânce numai din bolul lui, câinele va respecta regulile casei toată viața. Important este să alegi un animal docil, inteligent și care are încredere în oameni. Iată cinci dintre cele mai bune rase de câini pentru copii.

1. Golden retriever

10731971_m

Este un câine plin de energie, afectuos și loial. Se atașează de copii și rămâne alături de stăpânul preferat până la adânci bătrâneți. Poate fi dresat ușor când este pui și învață repede regulile casei, dar nu este prea vigilent în ceea ce privește paza.

2. Collie

15612231_m

Pe lângă ținuta lui elegantă și blana frumoasă, la un Collie te vor cuceri ochii blânzi și inteligenți. Este un companion excelent pentru copii, are multă răbdare cu ei și îi ocrotește. În tinerețe, are un comportament jucăuș și are nevoie de plimbări dese să își consume energia. Blana lungă și deasă trebuie, însă, periată foarte des și ai nevoie de multă răbdare în fiecare zi pentru a-i face toaleta.

3. Labrador

11893221_m

Este un câine frumos și jucăuș pe care îl iubește toată lumea, dar mai ales copiii. Cu toate că este destul de răsfățat și uneori neatent, labradorul poate fi dresat cu multă răbdare și atenție. Se poate adapta ușor în orice familie, oricât de numeroasă, și este foarte atent cu cei mici. În caz de pericol, el latră puternic și îi avertizează pe adulți că micuții lor au probleme.

4. Pudel

8435861_m

Se spune despre această rasă că este atât de atașată de stăpâni, că nu se dezlipesc de ei nici noaptea, preferând să doarmă lângă pat, decât în locul amenajat pentru ei. Câinii Pudel sunt foarte blânzi și răbdători și sunt recomandați familiilor cu copiii de orice vârstă. Acești câini se poartă cu multă delicatețe cu bebelușii și comunică foarte bine cu copiii mai mari.

5. Dalmațian

43201555_m

Face parte din grupa raselor care năpârlesc puțin și poate fi ușor de dresat, când este pui. Dalmațianul este un câine plin de energie, care adoră să se joace cu copiii în aer liber și să alerge după ei, când se plimbă cu bicicleta. Este un câine popular, inteligent și bun de pază noaptea, când preferă să doarmă lângă patul celor mici.

sursa foto: 123rf.com