Aplică zilnic o cremă de protecție solară

Cremele cu factor de protecție solară trebuie folosite zilnic, indiferent de anotimp. Aceste produse te protejează împotriva razelor puternice, previn semnele de îmbătrânire și îmbunătățesc sănătatea pielii. Potrivit dermatologilor, cele mai multe riduri și pete apar ca urmare a expunerii la soare.

Nu uita să aplici crema de protecție solară chiar dacă petreci mult în birou sau în mașină, deoarece razele UV pot pătrunde și prin sticlă. Caută un produs cu spectru larg de acțiune, care te protejează de razele UVA, care provoacă îmbătrânirea prematură a pielii, și de razele UVB, care măresc riscul de cancer de piele.

Folosește exfolianții chimici

Exfolierea este procedeul prin care sunt înlăturate celulele moarte din stratul superior al pielii. Tratamentele de exfoliere pot fi realizate mecanic, prin folosirea unor produse care conțin particule abrazive, sau chimic, prin folosirea unor acizi slabi (AHA și BHA) care pătrund foarte adânc în interiorul porilor.

Exfolianții chimici curăță porii în profunzime, previn apariția punctelor negre, reduc petele, ridurile și semnele lăsate de acnee și uniformizează culoarea pielii. Ideal este să folosești aceste produse seara, însă nu prea des, pentru că pot sensibiliza foarte mult pielea. Pentru început, aplică exfolianții AHA sau BHA o dată sau de două ori pe săptămână și vezi cum reacționează tenul. Așteaptă întotdeauna 5-10 minute înainte de a aplica alte produse și nu uita să folosești o cremă cu factor de protecție a doua zi.

Mai multe poți afla din acest articol despre exfolierea tenului.

Începe să folosești un ser pentru luminozitate

Serul este un produs mult mai concentrat decât orice cremă, așa încât o cantitate mică, aplicată zi de zi, aduce rezultate mai bune. Dacă ceea ce îți dorești este un ten mai luminos, caută un ser care conține peptide și aminoacizi, dar și antioxidanți, care apără pielea împotriva radicalilor liberi.

Serurile care conțin peptide cu beneficii diferite îmbunătățesc aspectul general al pielii, îi uniformizează culoarea și ameliorează aspectul ridurilor. Pentru cele mai bune rezultate, aplică produsul pe pielea proaspăt curățată și folosește apoi o cremă hidratantă cu protecție solară.

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Material realizat impreuna cu nomasvello.ro