1. Folosește un produs cu factor de protecție solară!

Este regula numărul 1. Indiferent dacă mergi la mare, la munte sau alegi o vacanță într-un oraș, crema cu factor de protecție solară este prima pe care trebuie să o treci pe lista de cumpărături. Este cel mai bun produs antiîmbătrânire, spun specialiștii, și, în plus, te apără de multe neplăceri, precum iritațiile sau arsurile solare. Dacă mergi cu copiii, pentru ei cumpără creme speciale destinate tenului lor.

2. Alege mascara waterproof!

Este destul de neplăcut să te trezești că-ți „curge” mascara și ești colorată la ochi. Așa că alege mascara waterproof (rezistent la apă) nu numai cât timp ești în vacanță, ci pe toată perioada verii. Dacă vrei să încerci ceva nou, poți folosi mascara colorate, mai ales că ești în vacanță și ești mai relaxată atât din punct de vedere vestimentar, cât și al machiajului.

3. Cumpără-ți un șampon uscat!

Dacă nu ai avut până acum, mergi în farmacii și acolo vei fi îndrumată către gamele de șampon uscat potrivite ție. Șamponul uscat este un spray pe care-l pulverizezi pe păr, masezi ușor, lași un pic să acționeze, apoi piepteni, iar părul va arăta ca și cum ar fi fost spălat. Este o metodă foarte bună, eficientă și rapidă, dar de care e bine să nu abuzezi, ci să o folosești doar când chiar nu ai timp să te speli pe cap.

4. Ai grijă de buze!

Vântul și soarele nu sunt cei mai buni prieteni ai buzelor tale. Ia-ți un balsam de buze pe care să-l aplici de câteva ori pe zi. Este bine să-l folosești și înainte de aplicarea rujului. Lași balsamul câteva minute să acționeze, apoi ștergi surplusul cu un șervețel fin și apoi te dai cu ruj.

5. Nu te epila cu o zi înainte să pleci în vacanță!

Chiar dacă pielea ta este obișnuită cu epilatul cu ceară, nu o face chiar înainte de a pleca. Lasă să treacă două-trei zile, ca să eviți orice formă de iritație a pielii. Dacă ai pielea sensibilă, cu atât mai mult. Oricum, pentru orice eventualitate, e bine să-ți pui în bagaj o cremă sau un gel cu aloe vera, foarte bun împotriva iritațiilor pielii.

6. Alege produse multifuncționale!

Ce poți trece pe listă? Șampon pentru păr și corp, BB Cream sau un creion pe care-l poți folosi și pentru pleoape și pentru conturul ochilor sau al sprâncenelor.  În privința machiajului, dacă nu poți renunța șa fond de ten, alege BB Cream-ul, care are atât rolul de a acoperi imperfecțiunile, cât și acela de a oferi luminozitate tenului, iar unele dintre ele au și factor de protecție solară.

7. Somnul de frumusețe nu e o glumă

Poate ți se pare un pic exagerat să punem această regulă pe listă, dar nu e deloc așa. Gândește-te câte nopți nu ai dormit suficient de-a lungul anului. De câte ori a trebuit să te trezești foarte devreme? Așa că acum e momentul să dormi între 7 și 9 ore pe noapte. Vei vedea cum tenul tău va deveni fresh, iar cearcănele se vor atenua.

Citește și – Cum obții un bronz uniform și frumos, fără să-ți arzi pielea

8. Nu uita demachiantul!

Degeaba îți iei cu tine o mulțime de farduri, dacă uiți produsul de demachiere. Dimineața și seara, folosește demachiant, chiar dacă peste zi nu te-ai machiat. Trebuie să cureți impuritățile și praful acumulat de-a lungul zilei.

9. Pune în bagaj o cremă sau un ulei pentru corp!

Obișnuiește-te să folosești o cremă de corp hidratantă în fiecare seară, după duș. Dacă mergi la mare, alege un produs care să aibă și un ușor efect calmant, mai ales dacă ai pielea fierbinte după expunerea la soare. Folositor este și un ulei de corp cu proprietăți hidratante.

10. Manichiură și pedichiură impecabile

Nu vrei să-ți bați capul să-ți faci manichiura și pedichiura în vacanță, nu-i așa? Cu o zi înainte de a pleca, mergi la salon sau fă-le acasă! De când voiau mâinile tale o pauză de la treburile zilnice! Rezervă-ți timp, pentru a te bucura apoi de o vacanță fără griji, în care să te simți frumoasă din cap până-n picioare.

Foto: 123rf

Citește și – Măști naturale pentru părul degradat de soare