TOCĂNIŢĂ DE PUI CU MĂMĂLIGUŢĂ

► Ingrediente
► un pui
►50 g unt
►sare
►piper
►2-3 linguri ulei
►4-5 căţei usturoi
►cimbru
►o linguriţă ghimbir ras
►2 cepe roşii
►3 linguri pastă de roşii
►o liguriţă paprika
►un litru apă
►300 g mălai

► Preparare:
1. Se spală puiul şi se porţio-nează. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se rumeneşte în unt şi ulei. Se adaugă ghimbirul, paprika şi carnea de pui.
2. Se perpelesc la foc moderat şi, după ce s-a pătruns carnea, se adaugă spre final sare, piper, cimbru, usturoi şi pasta de roşii. Se bagă în cuptor.
3. În acest timp, se pregăteşte mămăliga. Se fierbe apa, se pun sarea, uleiul şi apoi mălaiul, puţin câte puţin. Puiul aromat se serveşte cu mămăliguţă şi sos.

Loading...