• un kilogram de ciuperci proaspete
  • 2 ceape potrivite
  • ulei
  • o căpățână usturoi
  • boia dulce, după gust
  • 250 g pastă de roșii
  • 250 ml supă de legume
  • foaie dafin
  • sare și piper, după gust
  • pătrunjel tocat
  • mămăligă și o crenguță de cimbru proaspăt, pentru servit
  1. Ciupercile se curăță și se spală în mai multe ape, apoi se toacă în funcție de preferințe.
  2. Separat, se curăță și se toacă ceapa fideluță, iar cățeii de usturoi se taie lamele subțiri. Atât ceapa, cât și usturoiul se pun la călit în câteva linguri de ulei încins. Când ceapa devine sticloasă, se adaugă boiaua de ardei și se amestecă bine, apoi se pun ciupercile, se toarnă bulionul diluar în supa de legume. Se adaugă foaia de dafin, sarea și piperul și se lasă tocana să fiarbă la foc domol aproximativ 40 de minute.
  3. Tocana se presară cu pătrunjel tocat și se aduce la masă cu o crenguță de cimbru deasupra, pe pat de mămăligă proaspătă preparată, în funcție de preferințe.

Linge-te pe degete savurând această tocană de legume!

Sursă foto: Shutterstock